Srečanje starejših občanov Občine Vransko

alex_IMG_2603_
Občina Vransko je skupaj s Karitasom in Rdečim križem organizirala srečanje starejših občanov. Ob 10.30 je bila sveta maša v farni cerkvi sv. Mihaela, nato pa je sledil družabni del v športni dvorani Vransko. Kulturni program so popestrili učenci OŠ Vransko, zbor sv. Cecilije Vransko in najmlajši člani Literarnega društva Livra.
Starejše občane je sprejel in jim spregovoril požupan občine Vransko Aleksander Reberšek.
Za pogostitev in prijetno počutje pa je poskrbela Župnijska Karitas Vransko.
Aleksander Reberšek je poudaril, da se kljub finančni krizi dejavnost občine na področju starejših ne krči. Nadaljuje se z izzvajanjem storitve pomoči na domu. Naš dom pa je z izgradnjo depandanse v letošnjem letu pod svoje okrilje sprejel še 16 varovancev, poleg štiridesetih, ki so že nastanjeni v našem domu. Skrb za upokojence in starejše občane tako v naši občini predstavlja visok standard oskrbe.
Leto, ki mineva je evropsko leto aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami. znanje in izkušnje starejših pa so lahko nam mlajšim v dragoceno pomoč in podporo. Ostati aktiven tudi na stara leta je tudi najboljši način za spopadanje s starostjo.
Aleksander Reberšek je med drugim tudi povedal, da so tovrstna srečanja zelo dobrodošla in verjame, da nam vsem veliko pomenijo, saj se srečajo prijatelji in znanci in si izmenjajo izkušnje ter obujajo spomine na čase, ko so skupaj ustvarjali utrip kraja. Zato bomo s temi srečanji nadaljevali tudi v prihodnje.
Občina Vransko srečanja starejših občanov organizira skupaj s Karitasom in Rdečim križem že od leta 1991 dalje. Najstarejša obiskovalka je bila letos Križnik Jožefa, ki šteje 93 let.
Srečanje pa se je nadaljevalo ob glasbi, za katero sta skrbela Miro in Majda Križmanič.

Komentarji