Razpis za brezplačen najem vrta

IMG_6948_
Občina Vransko oddaja v brezplačen najem zemljišča v velikosti približno 100m2, na parceli št. 25/4 k.o. Vransko, ki se nahaja za Zdravstvenim domom Vransko.
Zemljišče bo predhodno pognojeno in preorano, urejena bo tudi možnost zalivanja.
Vsi, ki bi želeli imeti svoj vrt lasten vrt, oddajte svojo vlogo osebno ali po pošti, na naslov Občina Vransko, Vransko 59, 3305 Vransko, do vključno 15.4.2013.
Občina Vransko
vrt_informator
IMG_6948_
Na 10.redni seji (24.7.2012) sem podal podobno pobudo, kot sledi:
Aleksander Reberšek: V nemskem mestu Andernach ob Renu je nastal projekt “Vrt za vsakogar”, kjer si meščani lahko brezplačno naberejo bio-zelenjavo. Ozelenjujejo oz. obogatijo vse mestne površine z zelenjavo, rožami, zelišči. Pomagajo prostovoljci, tam delajo tudi brezsposelni, ki jih plačujejo po programu, delo za 1 €. Bi kaj takega bilo možno narediti tudi na Vranskem ali razpolaga Občina s kakšnimi kmetijskimi površinami, ki bi bile primerne za to dejavnost?
Župan: Po zakonu občina ne more imeti v lasti kmetijskih zemljišč. Poleg tega ocenjujem, da živimo na tako kmetijskem območju, da lahko vsak, ki želi poskrbeti za svojo samooskrbo, to tudi stori oz. si uredi vrt. Smo se pa skupaj z OŠ Vransko – Tabor odločili urediti vrt za potrebe osnovne šole in edukacije učencev o potrebnosti samooskrbe gospodinjstev.
Očitno je župan podobni ideji prisluhnil in našel odgovor, ki bo marsikateremu krajanu olajšalo življenje.

Komentarji