Prevzem pustne oblasti 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spoštovane gospe, gospodje,
spoštovani visoki predstavniki pustnih karnevalov,
spoštovana vladna delegacija in predstavniki sedme sile.

Nenazadnje lepo pozdravljam tudi predsednika vlade g.Mira Cerarja, ki si je vzel čas in nas počastil s svojim obiskom, neglede na to, da ne jamra in išče rešitve.

Vse skupaj vas lepo pozdravljam v naši občini, kjer je pustna vlada generalov VRANARJEV prevzela pustno oblast.

Kot vsako let smo točno ob 00.01 minuti prevzeli oblast s tem, da smo zapečatili uradne prostore naše občine osamili našega župana s tem,da smo pred županovo hišo postavili posebno skupino ker sumimo na begosumnost.

Sprejeli pa smo tudi prepotrebne sklepe, ki bodo v času
naše vlade občino zopet pripeljale v uspešno občino polno blagostanja.

Že pred današnjim prevzemom oblasti je imela komisija za mobilizacijo in logistična komisija ogromno dela, saj je bilo potrebno spraviti v tok našo generalsko mašinerijo, šivale so se generalske uniforme, polirali smo preštevilne medalje od prejšnjih podvigov in urejali finančno dokumentacijo za bonitetne hiše.

Evropska banka nam je odobrila znatni
znesek, ki ga bomo koristno porabili za tekoče zadeve. Po svetlem vzoru grške vlade se dogovarjamo za odpis vseh dolgov in davščin razen davka na smeh in dobro razpoloženje, ki je v teh časih nujno potreben. Kot nova vlada, ki ima vse pristojnosti bomo tako kot v Grčiji za čas naše vlade za 10% povečali pokojnine, iste ugodnosti pa namenjamo tudi za javnemu sektorju.

V počastitev tega dogodka sprejemamo sklep, da je od danes to je nedelja 31.1.2016 pa do 9.2. 2016 državni praznik.

V znak počastitve tega sklepa se bodo našega praznika udeležili najvišji svetovni predstavniki vlad.
Tolikšne pozornosti teh slavnih osebnosti smo deležni samo zaradi tega ker smo bojna sila ki bo reševala Evropo pred navalom azilantov. V tem času se še kako zavedamo, da so vse oči uprte v nas in naše ukrepe. Med glavnimi ukrepi bodo tisti ki bodo povečali zaposljivost v naši občini. Od danes naprej je podjetje KIV v naših rokah. Ker stečajnega po celo leto ne
vidimo sploh ne bo vedeli da smo našli dober prodajni artikel. V teh obratih bomo zaposlili 200 novih delavcev in sicer pričnemo izdelovati bodečo žico za vse meje v Evropi.

Da ne bo kdo rekel, da naša vlada nima visokih etičnih vrednot, bomo v bivšem podjetju Inde odprli kuhinjo za brezdomce, obenem skladišče za paštete, tu bo na varnem in ni bojazni, da bodo za nje zvedeli državni sekretarji.

Poskrbeli bomo tudi za fond stalne pripravljenosti. Vse inštrukcije smo dobili od ministrov in Ljubljanske fakultete tako, da bo vse pošteno.

V Brodeh v tako imenovanih sončih vrtovih smo našli rešitev: Voda ki je zalila te objekte in zmrznila bo odlična za zimski šport kjer se bodo lahko drsali naši dragi otroci. V poletnih mesecih pa bo možno kopanje. V samem objektu pa bo žabja restavracija, tam se bo dalo dobiti tudi izvrstne paštete po zelo ugodni ceni.

Na prvi seji vlade ki se je pričela ob 00.01 v prostorih bivše občine so bili

sprejeti naslednji sklepi ki vam jih želim citirati:

Sklep 1. Pri prevzemu oblasti se na prvo mesto postavi načelo demokracije. Vse bo moralo biti tako kot bomo mi rekli in pika.

Sklep 2. Organizira se veliki pustni karneval v tem delu Evrope, ki bo potekel po trgu Vransko v soboto 6.2.2016 ob 14. uri in 57 sekund.

Sklep 3. Za vodjo karnevala se določi mladega visokega oficirja generala Aleksandra Rebrška, ki pa prevzema vso odgovornost za pravilno opravljanje vladnih funkcij in dela drugih generalov.

Sklep 4. Zasežejo se vsa finančna sredstva občine Vransko, ki bodo uporabljena za »tekoče zadeve« in materialne potrebe naših generalov.
Sklep 5. Mobilizirajo se vse polnoletne gospodične, ki še niso opravile izpit seksualne vzgoje da pridejo k generalom na praktičen poduk.

Sklep 6. Denacionalizira se finančno upravo Slovenije, njeno funkcijo bomo upravljali kar generali. V kolikor še nimate poravnane davščine lahko to gotovinsko prinesete na naš štab.

Sklep 7. Da bi naši volivci in davkoplačevalci takoj videli koristnost naše vlade in sprostili to napetost ki vlada, smo se odločili da bo v občini Vransko 300 dni občinskih in državnih praznikov, tako da skozi celo leto delamo samo 64 dni če pa bo hudo lahko koristite tudi bolniško.

Sklep 8. Za vse tiste ki pa boste v teh 64 dneh preveč trpeli je dovoljena stavka.

Sklep 9. Z našim odlokom prepovedujemo kakršni koli korupcijski komisiji pregled našega finančnega poslovanja. To velja tudi za brezplačno čaščenje pijače in jedače v naših gostinskih obratih.

Sklep 10. Zaradi prazničnosti se dovoljuje alkoholna stopnja do 0,8 promila alkohola v krvi.

Sklep 11. Zasežejo se vse pivske rezerve in predpiše se nova davščina za mlatenje prazne slame.

Sklep 12. Razpiše se vseslovenski pustni davek. Pobiranje davka bo dosledno preko davčnih blagajn. Uvaja se naša nova denarna enota – SPUFANČEK.

Sklep 13. Pokojnine se bodo jutri dvignile za 5,7%. Po vzoru Karla Erjavca pustna vlada sporoča, da denarja žal ne bo mogoče izplačati, lahko pa upokojenci koristijo ure.

Rad bi vam predstavil, še pivski zakonik Vranskih generalov v času trajanja naše vlade, posebej pozorni bodite na 4.člen, saj bo nadzor vršil tržni inšpektorat Vranskih generalov.

1. ČLEN
Kdor na Vranskem ni za pusta, naj izseli se do avgusta.
2. ČLEN
Vsi lokali na Vranskem in Taboru morajo obratovati neprekinjeno 24 ur.
3. ČLEN
Vse kelnarce morajo biti pomanjkljivo oblečene in točiti čez rob.
4. ČLEN
Vsak lokal na Vranskem in Taboru mora nastaviti ceno velikega Laškega piva na 1,5€ in sicer na malega pusta v četrtek 4. februarja 2016. Generalom se streže brezplačno. Nadzor bo vršil tržni inšpektorat Vranskih generalov.
5. ČLEN
Na Vranskem in Taboru je prepovedano pitje brezalkoholnih pijač – obvezno vsaj 0,5 grama napihanega alkohola.
SPOŠTOVANI! TO JE BILO NEKAJ NAJVAŽNEJŠIH SKLEPOV KI SO BILI NUJNI, DA PUSTNA VLADA PRIČNE DELOVATI.
Sedaj pa prosimo odstavljenega gospoda župana Francija Sušnika, da nam preda ključ od naše občine, s predajo ključa je razrešen vseh županskih dolžnosti,

S KLJUČEM KI JE SIMBOL NAŠE OBLASTI VELJAJO VSE DO PUSTNEGA TORKA SAMO PUSTNI ZAKONI SPEREJETI NA NAŠEM ŠTABU. OPOZORIITI
VAS MORAM, DA BO V TEM ČASU ZASEDALO TUDI NAŠE SODIŠČE KI NE BO POZNALO MILOSTI DO KRŠILCEV ZAKONOV PREDVSEM PA BOMO STROGI PRI POBIRANJU DAVŠČIN.

Želim vam še predstaviti generale in njihove posamezne zadolžitve..

General Vlado Rančigaj je častni upokojeni general. Nekaj dni nazaj vstopa v 80 leto in še vedno aktivno deljuje.

A veste kaj?
Ne bom bral zadolžitev generalov iz dveh razlogov, prvi je ta, da smo vedno v stalni pripravljenosti in skoz delamo, drugi pa je ta, da vem, da sem vam lušta Brglezovih krofov.. :D
Naj vas samo še povabim na naš veliki karneval, ki bo na pustno soboto 6.2.2016 ob 14.00 uri in 57 sekund v trgu Vransko, kasneje pa bo zabava s skupino Veseli Savinjčani.

Obenem, vas vabim tudi na karneval na Viru ki bo v nedeljo 7.2. ob 14.00 uri in karneval v Mozirju 8.2.2016 ob 15.30

Spoštovani želim vam, da ta predpustni in pustni čas preživite čim bolj veselo, saj je tudi smeh in dobro počutje v veseli družbi pomemben dejavnik v našem življenju.

Zahvaljujem se pustnim delegacijam za obisk in vas za konec današnjega prevzema oblasti vabim, da poizkusite z nami najboljše Brglezove krofe!

Foto: Uroš Škerjanc

Komentarji