Prevzem pustne oblasti 2013

alex_IMG_5182
Spoštovane gospe, gospodje, spoštovani visoki predstavniki pustnih karnevalov, spoštovana vladna delegacija in predstavniki sedme sile.
Vse skupaj vas lepo pozdravljam v naši občini, kjer je pustna vlada  generalov VRANARJEV prevzela pustno oblast.
 
Točno ob 00.01 minuti smo zapečatili uradne prostore občine. Pred županovo hišo smo postavili opazovalno skupino ker sumimo na županovo begosumnost. Sprejeli pa smo tudi prepotrebne sklepe, ki bodo v času naše vlade občino zopet pripeljale v uspešno občino polno blagostanja.
Že pred današnjim prevzemom oblasti je imela komisija za mobilizacijo in logistična komisija ogromno dela, saj je bilo potrebno spraviti v tok našo generalsko mašinerijo, šivale so se generalske uniforme, polirali smo preštevilne medalje od prejšnjih podvigov in urejali  finančno dokumentacijo za bonitetne hiše. Evropska banka nam je odobrila znatni znesek, ki ga bomo koristno porabili za tekoče zadeve.
Na prvi seji vlade ki se je pričela ob 00.01 v prostorih bivše občine so bili sprejeti naslednji sklepi ki vam jih želim citirati:
Sklep 1. Pri prevzemu oblasti se na prvo mesto postavi načelo demokracije. Vse bo moralo biti tako kot bomo mi rekli  in pika.
Sklep 2. Organizira se veliki pustni karneval, ki bo potekel po trgu Vransko v soboto 9.2.2013 ob 14.uri in 54 sekund.
Sklep 3. Za glavnega odgovornega za to prireditev se določi gospod Franci Sušnik ki je enojajčni dvojček odstavljenega župana.
Sklep 4. Za vodjo karnevala se določi mladega visokega oficirja generala Aleksandra Rebrška, ki pa prevzema vso odgovornost za pravilno opravljanje vladnih funkcij in dela drugih generalov.
Sklep 5. Zasežejo se vsa finančna sredstva občine Vransko, ki bodo uporabljena za »tekoče zadeve« in  materialne potrebe naših generalov.
Sklep 6. Mobilizirajo se vse polnoletne gospodične, ki še niso opravile izpit seksualne vzgoje da pridejo k generalom na praktičen poduk.
Sklep 7. Denacionalizira se davčno upravo Slovenije, njeno funkcijo bomo upravljali kar generali. V kolikor še nimate poravnane davščine lahko to gotovinsko prinesete na naš štab.
Sklep 8. Da bi naši volivci in davkoplačevalci takoj videli koristnost naše vlade in sprostili to napetost ki vlada, smo se odločili da bo v občini Vransko 300 dni občinskih in državnih praznikov, tako da skozi celo leto delamo samo 64 dni če pa bo hudo lahko koristite tudi bolniško.
Sklep 9. Za vse tiste ki pa boste v teh 64 dneh preveč trpeli je dovoljena stavka.
Sklep 10. Z našim odlokom prepovedujemo kakršni koli korupcijski komisiji pregled našega finančnega poslovanja. To velja tudi za brezplačno čaščenje pijače in jedače  v naših gostinskih obratih.
Sklep 11. Vsi lokali na Vranskem so odprti 24 ur.
Sklep 12. Zaradi prazničnosti  se dovoljuje alkoholna stopnja do 0,8 promila alkohola v krvi.
Sklep 13. Zasežejo se vse pivske rezerve in predpiše se nova davščina za mlatenje prazne slame.
SPOŠTOVANI! TO JE BILO NEKAJ NAJVAŽNEJŠIH SKLEPOV KI SO BILI NUJNI, DA PUSTNA VLADA PRIČNE DELOVATI.
Sedaj pa prosimo odstavljenega gospoda župana Francija Sušnika, da nam preda ključ od naše občine, s predajo ključa je razrešen vseh županskih dolžnosti, ker pa ga želimo generali koristno uporabiti ga imenujemo za vodjo te prireditve.
S KLJUČEM KI JE SIMBOL NAŠE OBLASTI VELJAJO VSE DO PUSTNEGA TORKA SAMO PUSTNI ZAKONI SPEREJETI NA NAŠEM ŠTABU. OPOZORIITI VAS MORAM, DA BO V TEM ČASU ZASEDALO TUDI NAŠE SODIŠČE KI NE BO POZNALO MILOSTI DO KRŠILCEV ZAKONOV PREDVSEM PA BOMO STROGI PRI POBIRANJU DAVŠČIN.
Želim vam še predstaviti generale in njihove posamezne zadolžitve:
General Vlado Rančigaj je častni upokojeni general.
Generala Jože Križnik in Stane Gržina delujeta kot vrhovna komandanta vranskih generalov Vranarjev.
General Jože Križnik prevzema notranje ministrstvo, torej vso upravo, predvsem pa policijo. Njegov cilj je zmanjšati administracijo za eno tretjino. Obljublja, da bo vsako jutro alkotestiral tudi policijo.
General Stane Gržina prevzema vojsko in obljublja, da bo poslal vso našo vojsko na krizna žarišča, tako da pri nas ne bo stroškov, za doma pa bo ustanovil enoto fračarjev.
Generali Sandi Pikelj, Jernej Vadlan in Miha Pečovnik prevzemajo kulturo, in obljubljajo, da se bo v osnovnih šolah pričel obvezen pouk igranja na frajtonarico, bariton, kontrabas in kitaro.
General Štefan Kukec prevzema problematiko energetike, oskrbo s toplotno energijo, gorivi in elektriko. Obljublja, da bo že v naslednjem letu namesto bencina uvedel čistejše gorivo, to je alkohol. Prav tako je zadolžen za častne pustne simbole.
General Jure Vasle je zadolžen za problematiko dela. Obljublja, da se boste lahko vsi tisti, ki boste maskirani v karnevalu, upokojili takoj, ne glede na leta, ki ste jih opravili v službi.
General Peter Pečovnik bo glavni tržni inšpektor, in bo preverjal, če so kelnarce pomanjkljivo oblečene, če točijo čez rob, in da imajo generali res zastonj pijačo.
Za vodjo vojaškega skladišča je zadolžen general Peter Drolc. Prav tako bo preverjal, če so pustne vinjete dobro nalepljene.
Za zaloge alkohola in lepih deklet ter za aktivno preživljanje prostega časa sta zadolžena generala Alen Jelen in Denis Grabner. General Grabner je prav tako preizkuševalec starih zalog kvalitetnega vina, medtem ko general Jelen skrbi, da lepih deklet ne zmanjka.
Ostali generali se razporedijo po potrebi.
Za konec pa vas vabim na naš veliki karneval, ki bo na pustno soboto 9.2.2013 ob 14.00 uri v trgu Vransko, kasneje pa bo zabava s skupino STOJ PA GLEJ v Kulturnem domu.
Obenem, vas vabim tudi na karneval na Viru ki bo v nedeljo ob 14.00 uri, v torek pa na karnevala v Žalcu ki bo ob 16.00 uri in karneval v Mozirju ob 18 uri.
Spoštovani želim vam, da ta predpustni in pustni čas preživite čim bolj veselo, saj je tudi smeh in dobro počutje v veseli družbi pomemben dejavnik v našem življenju.
Zahvaljujem se pustnim delegacijam za obisk in vas za konec današnjega prevzema oblasti vabim, da poizkusite z nami najboljše Brglezove krofe!

Komentarji