Pomoč za bivše zaposlene v podjetju KIV

Spoštovane občanke in občani!
Nedolgo nazaj je bilo podjetje KIV ponos Vranskega. Delavci so bili zadovoljni, imeli so delo in plače. Sedaj temu ni več tako. Zakaj je temu tako, ne morem govoriti, saj podrobnosti in ostalega dogajanja v podjetju KIV ne poznam. Zame je predvsem pomembno, da delavci za opravljeno delo dobijo dostojno plačilo. To je edino pošteno in drugo me sploh ne zanima.
Pred nekaj tedni so se name obrnili delavci podjetja KIV, da potrebujejo pomoč, saj plač že več mesecev niso dobili in nimajo denarja za osnovne življenjske potrebščine. Poudarjam, ne želim soditi kaj je bilo v podjetju narobe, da je prišlo do takšne situacije. Sedaj ni čas za obsodbe, ampak skupaj moramo ukrepati in delavcem pomagati. Sam bom pomagal po svojih najboljših močeh. V ta namen sem v okviru svoje podžupanske plače kupil 70 paketov pomoči za 67 delavcev, ki so v podjetju še ostali. Paket vsebuje 1l olja, 1 paket riža in makaronov, 1kg sladkorja in 1l mleka. Prav tako sem organiziral akcijo zbiranja živil v Tušu in Mercatorju na Vranskem. Karitas Vransko bo tudi sodeloval in bo podaril pakete pomoči po svojih najboljših močeh.
Ob tem naj povem, da sem predsedniku sindikata Vransko podal tudi informacijo od enega podjetja, ki bi zaposlilo 8 ljudi, ki opravljajo podobno delo, kot delavci v podjetju KIV. Tega sem zelo vesel.
Spoštovani vsi, ki berete to sporočilo! Za konec vas pozivam, da stopimo skupaj in si med sabo pomagamo, kajti nikoli ne vemo, kdaj bomo sami potrebovali pomoč. Pridite in po svojih močeh prispevajte za delavce podjetja KIV.
Zbiralna akcija bo v Tušu na Vranskem potekala od 10.4. do 14.4.2013, v Mercatorju pa od 15.4. do 15.6.2013.
Hvala vam!

Komentarji