Pub Sedmica – lokal na Vranskem, v katerem se je vredno ustaviti. 

PETICIJA – Poskrbimo za varen prehod živali čez avtocesto

PETICIJA

POSKRBIMO ZA VAREN PREHOD ŽIVALI ČEZ AVTOCESTO!

Slovenijo je v torek dosegla žalostna novica, da so bili ponoči na avtocesti med predorom Ločica in cestninsko postajo Vransko povoženi trije medvedji mladiči. Predvidevalo se, da se razjarjena medvedka še vedno zadržuje na tem območju in išče svoje mladiče. Pred morebitnimi napadi na človeka sta zato posvarila tako Lovska družina Vransko kot Zavod za gozdove RS, ki je poskušal medvedko najti in odgnati od avtoceste. Žal jim kljub velikemu prizadevanju to ni uspelo in ponoči jo je na avtocesti skupila še medvedka.

Zahtevamo postavitev električne ograje in zvočnih odvračal!

Znano je, da so za varne prehode živali čez avtoceste zgrajeni podvozi, ki pa jih je na štajerskem avtocestnem kraku bistveno manj kot drugod. Podatki za leto 2014 razkrivajo, da je največ povoženih divjadi na avtocesti prav na območju Vranskega, kjer so tega leta zabeležili 287 povoženih divjadi.

Na Zavodu za gozdove območne enote Celje ocenjujejo, da bi bilo za preprečitev podobnih nesreč, ki ogrožajo tako divjad kot ljudi, smiselna postavitev električne ograje na odseku od odcepa Vransko do prvega Trojanskega predora, da bi na ta način preusmerili morebitne prehode tudi ostalih vrst divjadi nad Trojanske predore in podhode viaduktov. Tam avtocesto že prehajajo jelenjad, gamsi, divji prašiči itd.

Dars na avtocesti A1 Ljubljana–Postojna že namešča takšno električno ograjo na zunanjo stran obstoječe kovinske ograje avtoceste in preprečuje plezanje medvedov preko ograje na avtocesto. Prav tako na določenih odsekih avtoceste Dars namešča zvočno odvračalno napravo za živali. Namesti se v obstoječe obcestne stebričke in s svojim delovanjem preprečuje vstop živali na avtocesto.

Še posebej pa želim opozoriti, da bi se lahko nesreča z medvedi končala tragično tudi za šoferja in potnike vozil, zato vas vabim k podpisu peticije, kjer bomo od odgovornih zahtevali rešitev tega problema.

Kot strasten fotolovec, ljubitelj narave, živali in nenazadnje tudi lovec ne morem gledati stran, rad bi nekaj konkretno ukrenil in pomagal. Zgodovine ne moremo spremeniti in preprečiti kar se je zgodilo. Lahko pa pozovemo DARS in Zavod za gozdove, da čim hitreje najdejo ustrezno rešitev, da do podobnih dogodkov ne bi več prihajalo.
Več kot bo podpore oz. podpisov, večja bo verjetnost, da bo naš poziv kaj zalegel!

Aleksander Reberšek, Vransko

 

ELEKTRONSKA PETICIJA – HVALA ZA VAŠ PODPIS!

KLIK: PETICIJA

 

Pustni karneval Vransko 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotoutrinki pustnega karnevala Vransko. Foto: Uroš Škerjanc

Preberite več»

Prevzem pustne oblasti 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spoštovane gospe, gospodje,
spoštovani visoki predstavniki pustnih karnevalov,
spoštovana vladna delegacija in predstavniki sedme sile.

Nenazadnje lepo pozdravljam tudi predsednika vlade g.Mira Cerarja, ki si je vzel čas in nas počastil s svojim obiskom, neglede na to, da ne jamra in išče rešitve.

Vse skupaj vas lepo pozdravljam v naši občini, kjer je pustna vlada generalov VRANARJEV prevzela pustno oblast.

Preberite več»

Vransko Summer Night 2015 vabi mlade glasbene izvajalce

Organizator dogodka daje priložnost vsem mladim, še neuveljavljenim, glasbenim skupinam in izvajalcem, da se prijavijo na razpis in si zagotovijo nastop na velikem odru dogodka Vransko Summer Night 2015, ob boku najbolj priljubljenih slovenskih in tujih glasbenih skupin ta hip!

razpis_fb

Preberite več»

Čarobne praznike vam želimo..

čarobne praznike vam želimo

Gasilska vaja GPO Vransko ob mesecu požarne varnosti

10648356_10152786835234561_6703273274143035782_o

FOTOGALERIJA

Preberite več»

Gasilci na obisku v Osnovni šoli Vransko

alex_IMG_1137_

V mesecu požarne varnosti so vsa štiri gasilska društva iz Vranskega osnovnošolcem pokazala gasilsko opremo in vozila, gasilci pa so  izvedli manjšo vajo z ognjem. NA POMOČ!

Preberite več»

Zahvala ob lokalnih volitvah 2014

Spoštovani krajani,
najprej se želim iskreno zahvaliti za glasove, ki ste mi jih namenili na letošnjih lokalnih volitvah. Žal jih ni bilo zadosti, da bi lahko na enak način in v enakem obsegu kot doslej pomagal kraju, društvom in posameznikom, kar sem počel z veseljem in me je takšno delo notranje izpolnjevalo. Pomoč številnim krajanom in delo v dobrobit skupnosti in društev mi je pomenilo veliko več kot pa katerakoli (politična) funkcija.

O vseh mojih projektih sem vas sproti obveščal na spletni strani sedmica.si in facebooku. Moje aktivnosti niso bile namenjene iskanju medijske pozornosti ali lastni hvali, ampak sem želel pokazati, da se v Sloveniji lahko dela drugače in bolje. Predvsem pa sem želel z lastnim zgledom motivirati in spodbuditi še koga, da me posnema in pripomore, da bo svet lepši in prijaznejši. Tako je bilo tudi v primeru, ko sem na seji občinskega sveta predlagal, da se vsi svetniki odpovemo sejninam v korist Dejana Grilja. Kmalu zatem so nas v tem posnemali še mnogi drugi …

Pogled v mandat 2010 – 2014 sporoča, da sem na sejah občinskega sveta postavil 66 vprašanj, pobud in predlogov (največ med vsemi svetniki), sklical 8 sestankov v Čepljah, na katerih smo reševali aktualno problematiko vaščanov, bil aktiven član nekaterih društev in še veliko več. Podrobneje si lahko ogledate TUKAJ.

Prav tako sem od sejnin in podžupanske plače med društva, projekte in posameznike v občini Vransko razdelil vsaj 12.432,77 evrov. Kdaj in za kakšen namen, si lahko podrobneje ogledate TUKAJ.

V organizaciji dogodka Vransko Summer Night smo v dveh letih za pomoč Veroniki in Nevi, ki sta utrpeli hude poškodbe v prometni nesreči in Aniti za zdravljenje po operaciji namenili več kot 6000€.

V dober namen podarjena sredstva in za vsemi dejanji, ki sem jih storil kot občinski svetnik in podžupan stojim in danes bi ravnal enako.

Spoštujem voljo ljudi in njihovo odločitev, ki so jo izrazili na volitvah v nedeljo, 5. 10.. Iskreno čestitam izvoljeni protikandidatki Maji, županu in ostalim članom občinskega sveta in jim želim vse najboljše pri opravljanju odgovornega dela. Zase vem, da sem svojemu kraju ponudil vse, kar sem lahko in na to sem ponosen. Prav tako se najlepše zahvaljujem za vse klice, sporočila in podporo, ki ste mi jo izrekli v teh dneh.

Vse dobro.
Alex ‘ma vas rad!

 

Del podžupanske plače za večjo varnost krajanov v Prekopi

alex_Fotor0926112313

Aleksander Reberšek je del podžupanske plače namenil večji požarni varnosti (nakup hidranta) na območju Prekope.
S tem se je požarna varnost na tem območju bistveno izboljšala!
Na pomoč!

Preberite več»

Požar na Tešovi, 22.9.2014

Vransko-20140922-01220

Na Tešovi  Tešovi, kjer je okoli 18. 30 ure, zaradi udara strele zagorel večji kozolec. V požaru je zgorelo okoli 30 ton sena, več bal sena in slame, nekaj rezanega lesa, puhalnik, traktorska škropilnica ter več drugih kmetijskih pripomočkov. Škodo ocenjujejo na dobrih 30.000 €. V požaru na srečo ni bil nihče poškodovan.

Preberite več»